Silent Readers

Sunday, 26 June 2016

Sweet Memory at Perak

[27Jun2016|Isnin|11:35am|TempatKerja]

Wiwit,

Assalamualaikum to my blog. Harini tempat kerja aku lengang. Tak ramai customer since system down dah 3 hari. Tapi aku pakei line internet aku,okay. ehehe.

Almost 6bulan aku menetap di Perak. 3bulan di Pusing, 3bulan di Ipoh. Ape yang boleh aku cakap, banyak sangat pengalaman baru aku pelajari dekat sini. Boleh kenal bermacam-macam ragam manusia. Dekat sini for sure tak sama macam Kelantan. Dekat Kelantan mane ade Arak. Dekat sini banyak giler siap letak dalam satu peti ais dengan air lain. (sangat tak selamat kalau jumpa kedai macam tu). Dekat sini banyak anjing!! BENCI. Tapi aku suka Perak. Nak menetap dekat sini boleh? hehe..


Dan yang paling perkara baru aku pelajari. Ponteng kelas!! Sepanjang belajar dekat sini, tak boleh nak kira dengan jari berapa banyak ponteng kelas. Geng aku 8 orang, ade je idea nak gi sana sini. Mandi air terjun, mandi laut, naik banana boat, tengok wayang dan banyakkkkkkk lagiii..

First time jugak aku masuk stadium bola sepanjang hidup aku.


**Stadium Perak.



**Air terjun Papan.


**Stadium Perak again.




**Air terjun Chepor



**Menara Condong (pukul 2AM)




**Pantai Teluk Batik



**Padang Polo






**Pulau Pinang !! antara tempat yang jauh kitorang pergi. aiyyoyo.. 

Kalau plan jejalan 8 orang, kitorang akan naik kereta Exora Nasir. Rindu saat ni. Sekarang semua da pecah sebab kerja tempat lain-lain.





**Pantai Teluk Batik again.






**Kellie Castle





**Gunung Lang.

Pengalaman yang tak akan aku lupakan!

Okay, nak sambung kerja!! 

Alang's Engagement Day

[26/06/2016|11:59pm|RuangTamu,RumahSewaTamanCempaka]

Wiwit,

Assalamualaikum. Haiihh. Again. Alaaniah is going lazy to take care of this blog. Dah 4bulan++ tak membebel. Feel awkward. So, Hii. Today I'm still at Perak. Kalau bulan 12 till 3 haritu I was at Pusing,Perak for Kursus Fiber Optic dekat PESDC. Sekarang dari bulan 4 haritu till end of this July (maybe) untuk praktikal pulok. Sambungan daripada kursus haritu la. Okay, skip kejap citer pasal ni. Sembang tepi okay.

~!@#$%^&*()_+

Tanggal 26 Sept 2015 ( Sabtu), satu-satunya kakak aku yang masih single telahpun bertunang. 


 Sampai sekarang aku tak boleh terima hakikat yang partner gaduh aku, partner jejalan, partner gossip, partner segale-galenye telahpun diambil orang. :( Cepatnya masa berlalu. Kenapa Alang ambik keputusan ni terlalu awal ? (padahal umur dia waktu tu da sepatutnye ade pilihan hati). Tapi still taknak terima hakikat orang ambik my other half. sobbs.




Tengok, taknak jugak berpisah dengan Alang. ehehehe. Melekat je. Waktu Alang && Abe Hanif bertunang, diorang tak plan lagi nak kahwin dalam mase terdekat. Cume sajesaje ikat dulu. Waktu ni raya haji.
 



Bila rombongan sebelah lelaki datang, aku plak over nervous. Fefeeling orang masuk minang aku. ahaha. dah mula gatal. Tapi kan best kalau aku pon tunang. takdela terasa kehilangan. ahahahahaa..











There's nothing to say. Tapi aku harap, hubungan ni berjalan lancar hingga ke jinjang pelamin dan seterusnya hingga ke Jannah. They are counting their important day. Lagi 10 HARI NAK NAIK PELAMIN!!!! I'm extra nervous. ahahaha. Love you, Alang.