Silent Readers

Tuesday, 31 January 2017

Aktiviti Sem Break.

 [Rabu|01/02/2017|1:18am|rumah]

Wiwit,

Assalamualaikum... Lagi 2 minggu nak balik UKM tapi sampai sekarang tak sampai seru nak hadap segala assignments dan lain-lain yang memeningkan..wwaaaaaaaaaaa...

Taknak bukak topik tu lagi...

Sepanjang cuti sem ni, aku banyak habiskan masa dengan kawan baik aku, Fizah. Da lame gile tak dating sebenarnye sejak kitorang sambung belajar. Aku ke politeknik & Fizah ke matrik. Tapi sejak dua2 melangkah masuk universiti, senang nak manage masa untuk jumpa since waktu cuti sem yang sama! Yeay me..Btw, Fizah belajar dekat UPSI, Perak.

**-Selasa | 24/01/2017-**

Kitorang ke Aeon Lembah Sireh untuk celebrate belated birthday kitorang. (Fizah drive) Birthday Fizah 05/01/1994 while aku 29/12/1994. Sorang beranak awal tahun, sorang lagi hujung tahun. Sorang celebrate birthday yang ke 23, sorang lagi celebrate birthday yang ke 22..hahaha..

Masuk je Aeon, kononnya nak makan tempat yang rare bagi kitorang (sebab kalau dulu, tempat lepak wajib kitorang mesti KFC...), kitorang pilih Black Canyon Coffee Restaurant. It was very first time aku makan dekat sana same goes to Fizah. 



Fizah order Kuey Teow Goreng while aku tu tak pasti masakan ape sebab dalam menu tu kemain susah nak sebut. Aku just tunjuk je..hahaha.. (well, you know me...HAHA)


Aku kasi 5 bintang untuk makanan ni. Ya ampun, serious tak tipu. best glerrrrr... Aku try makanan Fizah pon best giler!!!!


Paling kagum, pelayan restoran tu selalu datang dekat meja kitorang tanya sedap tak makanan tu. Ade dalam 4,5 kali datang tanya (kadang-kadang rase pelik gak banyak kali tanya. but then its okay, I love to be customer review..hahahaa)

Masuk makan pukul 10.30 AM, keluar dari restoran tu pukul 12PM hahaaha.. rase???? Boleh fikir tak kenape pelayan tu tanye banyak kali? Adakah bagi hint suruh keluar?? ahhaahaha.. tapi time tu tak ramai orang.. so I think not.. Maybe. hhaa..

Lepas tu kitorang round je la dalam Aeon tu.





Round punya round, terserempak dengan kawan lama kitorang, Anis...


Kecilnya dunia, dia pun belajar UKM. Nanti senang la nak jumpa dekat sana nanti.. InsyaAllah..

Lepas da habis shopping sakan dalam Aeon tu... Aku pun tak tahu angin shopping tetiba datang.. Habis terbang duit den. Kitorang ke KBMall..hahaha.. Sebabnya masing-masing tak nak balik rumah lagi..

Oh ya, aku kononnye nak buat surprise dekat Fizah, bagi teddy bear, sekali aku pun dapat surprise jugak...happynyaaaa...




Sampai je KBMall, nak tahu tak buat ape?


Makan!!!!

HHahahaaha.. susah bila jumpa bestie sorang ni. Diet aku entah ke mana walaupun tak pernah pasang niat nak diet pun. haha.. Baru je makan dekat Canyon..gggrrrr... Manusia ke gorilla?

Lepas shopping jugak dekat KBMall (terbang lagi duit den), kitorang pun lepak tepi sungai...Sambil selfie pade awalnye..hehehee





**-Rabu | 25/01/2017-**

Esoknya dating lagi.. hahahaa.. Kali ni aku pulak drive sebab aku ajak Fizah teman aku survey phone since Huawei Honor 3X da hampir nazak, tapi sempatla selfie yang terakhir kalinya sebelum da betol2 jadi arwah..


Selfie terakhir dengan Huawei Honor 3X adalah moment kitorang tengah makan Domino's.. hahahaa.. Makan lagi...


**-Ahad | 29/01/2017-**

Kitorang dating terakhir kalinya (kononnye laaa) sebelum masing-masing balik U. Fizah drive bawak aku ke Aeon lagi.. hahaah.. dan makan dekat Canyon lagi sebab best..ahaha



Kali ni aku order Kuew Teow Goreng yang macam Fizah makan haritu while Fizah order Kuew Teow Ladna.


Aaaaa fall in love with this air!!




Lepas tu kitorang ke Billion, main bowling... Lepas da shopping sakan haritu, kali ni kitorang 'bersukan' hahahaha..





Best gile... Mula-mula aku menang sekali game kedua Fizah sapu jadi juara..hahaa.. Fair and square la kan... Pastu kononnye sedih sebab kononnye hari last da jumpa... 

Setiap kali jumpa Fizah, mesti gelak tak ingat dunia. Bukan gelakkan ape,.. Mengimbas kembali zaman kitorang membesar same-same.. Masing-masing dengan perangai nakal dan banyak akal.. Kalau aku citer pun takkan ade penghujung sebab banyak gile.. sebab tu setiap kali jumpa ade ja point nak borak..

Malam tu lepas upload gambar-gambar and and komen ayat-ayat touching tetibe timbul isu KFC. Mengimbau kenangan dulu yang suka makan KFC.. Then tetiba kitorang cadang,,, why not for the last one sebelum aku berangkat ke Sarawak, kitorang lepak KFC... Maka....

**-Selasa | 31/01/2017-**

Keluar lagi la kitorang mencari sesuap ayam KFC..hahahahah.. Kali ni aku pulak drive..

Tapi sebelum tu singgah Aeon (persinggahan wajib) pastu baru ke G Orange Mall.. 


Yeayyyy..finally.....KFC!!

I will miss you Fizah.... Lepas ni berbulan lagi baru jumpa... :(




Monday, 16 January 2017

Alaaniah Turns 22 !

 [Selasa | 17/01/2017 | 2:52AM | rumah ]

Wiwit,

Assalamualaikum.

Tahun lepas adalah birthday yang paling bersejarah bagi aku sebab first time celebrate birthday dalam minggu exam and and I need to faced it again 2 tahun ke hadapan. Kalau waktu belajar dekat poli dulu, dapatla celebrate dengan family sebab cuti. 😭😭


Birthday with nescafe. hewhewhew...

Ingat lagi malam birthday, aku makan dekat cafe dengan Hani (roommate) dan Zue (classmate). Waktu tu tak perasan langsung pun si Zue tu bawak hadiah birthday untuk aku. hampir 3 bulan kenal dengan Zue, aku tahu perangai dia macam mana. Jenis tak sweet2, jenis straight to the point. But then tetibe malam tu dia sweet. hahaa..

Lepas habis je makan, die terus baling hadiah dekat atas meja makan depan aku. Terkezut gile aku dibuatnye ingatkan ade binatang melompat. Sekali hadiah..hahaaha 😝 




**Zue

Thanks Zue. Terharu kejap sebab baru je kenal tapi da dapat hadiah... **nangis**

Tepat jam 12AM 29Disember2016 tu, aku diculik dannnnnn makaaannnnnn Kay Ef Ciee.. 😜😘 My favourite ever..


Lepas jer celebrate beday with 👨, aku balik kolej then cari kunci bilik depan pintu. Sekali Hani pun bukakan pintu then tersengih2. Mulenye aku ingatkan die nangis sebab gaduh dengan boyfie... (boleh pulak tak boleh bezakan orang gelak dengan orang nangis..hhahaha)

Aku pun masuk bilik, letak barang semua tapi pelik dari tadi Hani duk tengok je aku. Sekali bila aku nak capai tuala yang tergantung dekat almari, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa... 


Terharu lagi...waaaaaaaaaaaaaaa...Speechless...Berair mata aku dibuatnye. Lepas satu, satu dapat surprise...Sanggup Hani belikan hadiah lepas habis exam petang tu..😭😭😭


Thanks a lot Hani...💘


**Hani

Dan sambung balik study sebab 30Disember tu ade paper...




Hujung minggu baru dapat celebrate birthday lagi.. Kali ni sangat special dan perlu ditapis...huuhuhuhuhu.....



Roses, cake and my very precious gift...



Setiap lagu Faizal Tahir tu ade maksud tersirat untuk aku dan 👨. Ade cerita dan kenangan disebalik setiap lagu. 💕💕💕

You are always be my precious one.


~!@#$%^&*()_++

Dan macam biase, lepas sambut je birthday, selang beberapa hari da masuk tahun baharu. Aku dapat feeling2 kejap je umur 22 tahun. Lepas tu melangkah masuk 23 tahun walaupun tak official. hiiuuww sabo je la.. hahah..


Home Sweet Home.

 [Selasa|17/01/2017|2:29am|rumah]

Wiwit,

Assalamualaikum....

Alhamdulillah, da 4 hari aku di rumah. Feeling2 princess sejak balik sampai sekarang sebab hampir semua makanan fevret aku, Mama da tunaikan. hihi. cendawan celup tepung, udang masak merah, ayam kicap, and many more. omnomnom.. Membuatkan aku takde hati nak balik UKM nanti,,,


**gambar sebelum tinggalkan kolej.

Aku gerak balik hari Jumaat (13/01/2017) pukul 1.40PM..



Dengan berat hatinye tinggalkan 👨

Sampai je airport KB, disambut oleh Alang... 


Really3 miss her. Kawan shopping, kawan gossip, kawan gaduh..hahaha..

Balik jer rumah, layan perangai budak kecik 2 orang.. 


I really2 love them. Dua2 manje ngan Ucu.. hewhewhew.. 💖💕


And...and....Balik jer kampung, kerja aku sampai harini, keluar rumah jer dengan Alang & Mama....





I love my current activities now.. hahahaa.. Tak payah fikir nak study, assignments.. Just fikir duit terbang ke mana harini????